Mario Zaccaria

O nama

Mario Zaccaria

Lokalni smo liburnijski OPG sa zemljom u Brseču i Lovranu. Cilj nam je nikada špricati te gnojiti zemlju samo sa stajskim gnojivom naše kobile i naših koza.
Tuliševica 27, Lovran

Područja dostave i proizvodi

Kastav

Klana

Kostrena

Lovran

Mošćenićka Draga

Opatija

Rijeka

Viškovo

  • Sve
  • Povrće
  • Mliječni proizvodi i jaja
  • Bezalkoholna pića

Vazmeni luk

80kn 1 Kg

Vazmeni luk je tipični uskršnji mladi luk iz Lovrana. Kada ga dobiješ u ruke zamiriše sve oko tebe. Čisti se jadnostavno slamanjem jednog lista koji povlači sa sobom zemlju koja je garant da je proizvod s našeg podneblja.

Kokice i patke iz našeg OPG-a imaju zatovreni i otvoreni dio kokošinjca. Po danu se veselo igraju u vanjskom djelu, po noći ulaze u kokošinjac kako bi ih zaštitili od lije. Hrane se samo netretiranim domaćim biomaterijalom kao ostaci povrća ili trava.

Brsečki česan

150kn vijenac

Brsečki česan je striktno uzgojen u Brseču pod inicijativom OPG Zaccaria Mario i udruge Brsečki česan. Kupnjom Brsečko česna spašavate Brseč i brseštinu od depopulacije. Pikantan i intezivni okus odaju razloge zašto je ovo najskuplju češnjak u svijetu. Radi zbijenje jedisntvene crvenice u Brseču glavica češnjaka nema mogućnosti da se raširi i ona je mala te zadržava svoj intezivni okus u svakom režnju. Osim češnjaka nudimo u cvijet češnjaka odnosno baci/pashi/muda/kvačke koje su isto odlični za salatu, umake i fritaju.

Šparuge

120kn 1 Kg

Obitelj Zaccaria i Tominić zajedničkim snagama beru šparoge po obroncima Učke. Uveli smo standard kod prodaje da šparoge moraju biti sviježe, voda se mora stalno mijenjati da se ne usmrde, moraju biti prebrane te duge 32 centimatara od čega vas pošteđujemo od čišćenja korijena te vam ne stavljamo korijenje kao težinu u kilaži. Kako moja punica voli reći, naše su šparoge šumske ali isto tako vele i debele :)

Prodajemo prirodne sirupe za sokove na razrijeđivanje od lokalnog bilja u maju. Beremo lišće i cvijetove u podne kad su eterična ulja najača. Kaduljin i bazgov sok su odlični ali predlažemo da probate jedinstveni sok od cvijeta od kadulje, crvene boje. Osvježavajuće za po ljeti ali i zdravo za svaki dio godine.