Kastav
Lovran
Matulji
Mošćenićka Draga
Opatija
Rijeka
Viškovo
Purić, divlji poriluk konzumira se sirov u salatama, u fritaji kao šparuge ili kao podloga za variva i mnoga druga jela. Više na https://www.plantea.com.hr/poriluk/
Starinska vrsta kaki uvezena iz Dalekog Istoka prije više od 100 godina. Oko 12 kom u 1 kg. Nije šprican
Sorta koja ne veže usta, može se jesti i poluzrela, uglavnom bez koštica. Izuzetne kvalitete, Nešprican. Između 6 i 9 kom u kg.
Sirup od cvijeta bazge sa sokom od limuna, bez konzervansa
Marmelada od drijenka i drenjule, kako ga nazivaju u Primorju, je pomalo oporog, divljeg i slatko kiselog okusa izvrsna za kolače i palačinke, a divno se sljubljuje s istarskim i učkaskim kravljim i ovčjim sirevima
masline u vlastitom maslinovom ulju uzgojene bez tretiranja pesticidima i obrađene samo solju na tradicionalan način.
čips od kaki bez konzervansa i začina, preporučujemo kao slatki desert ili zdravu grickalicu